SABER

Suudi Arabistan’a ihracata Konu Olan Ürün Kayıt Sistemi-(Saber)

Bursa Belgelendirme olarak, Suudi Arabistan’a ihracat yapan üretici ve ihracatçı firmaların Saber Kayıt esnasında karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi sahibi olduğumuzu ve sorunlarına çözüm üretmek üzere gerekli girişimlerde bulunduğumuzu belirtmek isteriz.

bursa saber belgesi

SUUDİ ARABİSTAN – İHRACAT UYGUNLUK BELGESİ -SABER

 

Her farklı ürün grubu için Ürün Sertifikası almanız gerekir. Bu nedenle, ithalatçı, Ürün Sertifikası talepleri oluşturmak için aşağıdaki web sitesine kaydolmalı ve başvurmalıdır. Test raporlarınızın güncel olması ve 17025 onaylı laboratuarda test edilmesi gerekir.

’Aşağıda verilen web sitesi aracılığıyla, ithalatçı şirketiniz kılavuzlara yönlendirilecektir. Alıcı şirketiniz SABER‘e aşağıda verilen web sitesi ile kayıt olabilir. Alıcının kaydı tamamlandığında, “ürün ekle” ye basmak etkinleştirilecektir ve alıcınız o anda ve / veya yıl boyunca gönderdikleri ürünü ekleyebilir.

Saber Sistemi Nedir?

SABER, Suudi Arabistan’a yapılan ticarette belgelendirmeyi kontrol altına alan yeni bir çevrim içi internet sistemidir. SABER için uzun vadeli plan, Suudi Arabistan’a yapılan ihracatta tüm ürünleri gümrük yoluyla denetlemeye sokarak SASO’nun yerini almasıdır.

Sisteme Kayıt Nasıl Yapılır?

Eğer ithalatçı Saber kullanıcı adı ve şifresini bizim ile  paylaşır ise kayıt sürecinde biz de yardımcı olabiliriz.Ya da bizde sizin adınıza kayıt sisteminize kayıt işleminizi birlikte yapabiliriz. Link : https://saber.sa

Saber Bilgilendirme Hattı : 05352777604

Saber Platformu, Suudi Arabistan kalite kurumu SASO tarafından 01.01.2019 tarihinde zorunlu hale getirilmiş ithalata konu ürünlerin uygunluğunun kayıt altına alındığı hükümet sertifikasyon platformudur. Sertifikasyon süreci ürünlerin Sisteme kayıt ettirilmesine istinaden 3 aşamadan oluşmaktadır.

1- Fabrika Denetimi: Ürünlerin GTIP kodlarına göre Fabrika Denetiminin gerekip gerekmediğine karar verilmektedir. Fabrika Denetimi gereken ürünler için ise denetim yılda sadece 1 defa yapılmaktadır.

2- PCoC (Product Certificate): S.Arabistan’daki her bir alıcınız için ayrı ayrı çıkarılması gerekmektedir. Belge 1 yıl süre ile geçerli olacak olup, belgenin kapsamında ihracatını yapacak olduğunuz ürünlerin bilgileri yer almaktadır.

3- Sevkiyat Sertifikası (Shipment Certificate): Sevkiyatın tamamlanmasının ardından Ticari Fatura (Commercial Invoice) iletilmesine istinaden herbir sevkiyatta ayrı ayrı yayımlanmaktadır.

Saso Sertifikası ile Farkı Nedir ?

Suudi Arabistan tarafından ithal edilen ürünlerinin SASO standart gerekliliklerine uygunluğunu göstermek için, ithalatçılar SASO’nun onay verdiği bir gözetim kuruluşunca verilmiş olan bir SASO Belgesi temin etmekteydiler. SASO Belgesi yükleme öncesi gözetim programına tabi ürünlerde her bir sevkiyat için ihracatçı tarafından alınmaktaydı. Ücretlendirme ise Fatura tutarına göre değişmekteydi. Saber ise yıllık olarak aynı alıcı ve satıcı arasında yapılan bir vize işlemidir. 1 yıllık ücretten sonra sadece shipment sertifikası ücreti ödenerek aynı alıcıya sınırsız şekilde aynı Gtip numaraları ürünler gönderilebilir.

Bursa Belgelendirme Hizmetleri olarak ihracat belgelendirme hizmetlerini 2008 yılından itibaren güvenli, sorunsuz ve uygun fiyatlandırma ile çözümlüyoruz.

Bizleri 0535 2777604 iletişim hattından arayabilirsiniz.

www.bursabelgelendirme.com

 

05 Şubat 2020
SABER için yorumlar kapalı
4.786 kez görüntülendi
0535 277 76 04